TALLSÅNGENS KENNEL
  - OM -

 

Med liten Concertina "Stina"

 

Ann-Sofie Nord
Karlebo 140
585 93 LINKÖPING  
e-post: svingendingen(at)gmail.com
Tel. 0707-12 74 12
 

 

Jag, Ann-Sofie, jobbar deltid som kulturarbetare i äldreomsorgen, vilket innebär att jag sjunger och spelar för pensionärerna som bor på olika vårdboenden inom Linköpings Kommun. Dessutom har jag en hel del administrativt arbete, bl a. som samordnare för Äldredagen - kommunens största evenemang för seniorer. Det blir också en hel del sång på begravningar och i många andra sammanhang, plus att jag är officiant på borgerliga begravningar. 

Min sambo Krister är kock till professionen och skämmer bort oss med god mat, men också med fantastiskt gitarrspel och skönsång.

I hushållet finns förutom Stina också New foundland/Groenendael-blandisen Tito samt katterna Findus och Todd.

Xinger, Stina och jag nyårsafton 2012

Första bernern köptes 1993 och det blev verkligen ett rasval som aldrig ångrats. Med Odenhills Xodus ”Simson” vaknade också mitt utställningsintresse och denna maffiga kille blev ganska så snart Svensk Utställningschampion och pappa till ett flertal valpkullar.

Jag passade även på att utbilda mig till ringsekreterare och A-figurant på mentaltester och har haft ett antal uppdrag inom Svenska Sennenhundklubben – www.sshk.a.se , bl.a. som aktivitetsansvarig, styrelseledamot och chefredaktör 2002-2003 samt 2007-2010 för  klubbtidningen – Sennenbladet. Vid årsmötet 2011 valdes jag till ny ordförande i klubben, den första kvinnliga! Från 2012 lämnade jag dock ifrån mig ordförandeklubban igen och återtog rodret över Sennenbladet i stället. Nu (2014) har jag släppt ifrån mig även redaktörsjobbet, men är såklart fortsatt aktiv, nu mestadels som figurant på klubbens MH-beskrivningar.

 

Ann-Sofie med nybadad 8-veckors Allegra

 

Så småningom väcktes tanken på att föda upp egna valpar och den  första tiken köptes - Sennenvännens Trine, som fick en god uppfostran av morfar Simson innan han somnade in i juni 2001, drygt 8 år gammal. Tyvärr röntgades Trine med C på höfterna och nästa tjej köptes – Bernerdalens Pugatjova, kallad Misha. Dessvärre visade sig även hon ha HD C och avelsplanerna verkade gå helt om intet. Men, strax efter nyår 2005 kunde Sennenvännens Tosca hämtas hem från Skogshyddans kennel. Eva Cederberg visade den stora generositeten genom att sälja denna härliga och friröntgade hund. Det blev starten för Tallsångens kennel som, i väldigt liten skala, har målet att föda upp mentalt, exteriört och hälsomässigt sunda berner sennenhundar.

 

 

SUCH Odenhills Xodus "Simson"

(Det är Simson som vakar över oss uppifrån sin sten på startsidan)

 
 
 

 

Statistik
  Tidigare hundar